25. nedeľa v období cez rok C

18.09.2016 

 LITURGICKÝ KALENDÁR

 

  1. SEPTEMBER: Utorok: sv. Ondreja Kima Taegona, kňaza, a Pavla Chonga Hasanga a spoločníkov, mučeníkov. Spomienka.
  2. SEPTEMBER: Streda: sv. Matúša, apoštola a evanjelistu. Sviatok.
  3. SEPTEMBER: Štvrtok: bl. Jozefa Calasanza a Enrica Saiz Aparicio, kňazov a 93 spoločníkov, mučeníkov. Spomienka pre saleziánsku rodinu.
  4. SEPTEMBER: Piatok: sv. Pia z Pietrelciny, kňaza. Spomienka.
  5. SEPTEMBER: Dvadsiata šiesta nedeľa v období cez rok

 

ZBIERKA V KAPLNKE

Dnes je zbierka Tretia pre Tri pri východe z kaplnky a taktiež zbierka na rádio Lumen pri oltári po sv. omši. Pán Boh zaplať za vaše milodary.

PRIHLÁŠKY DO CENTRA VOĽNÉHO ČASU

Ďakujem všetkým, ktorí sa včas prihlásili a tak napomohli fungovaniu nášho Centra voľného času. Prihlásiť sa dá aj po 15. septembri ale už bez čestného prehlásenia. Vzdelávacie poukazy však môžete prinášať maximálne do 25. septembra 2016.

DUCHOVNÉ CVIČENIA VYSOKOŠKOLÁKOV

         Ďakujem vám za vašu pomoc modlitby, ktorou ste sprevádzali tri turnusy duchovných cvičení vysokoškolákov.

DUCHOVNÁ OBNOVA RODÍN A ASC

Tento týždeň začíname pravidelné duchovné obnovy pre skupiny nášho strediska. V stredu začíname duchovnú obnovu s rodinami a spolupracovníkmi o 18:00h. v našej kaplnke. Ste srdečne pozvaní.

PLASTOVÉ A KOVOVÉ TÁCKY

Chceme vyjadriť veľkú vďačnosť za mnohé koláče a zákusky, ktoré ste nám priniesli k nedeľnému stolu, alebo pri iných príležitostiach. Aby sa vaša štedrosť neskončila, tak vám chceme vaše tácky vrátiť. Nájdete ich dnes v našej čajovni. Kto náhodou nejakú potrebuje po 12. hodine si môže vybrať zo zvyšných kusov.

SVETOVÝ DEŇ MODLITBY ZA POKOJ

Svätý otec František sa v utorok 20. septembra v Assisi stretne s predstaviteľmi svetových cirkví a náboženstiev na záverečnom programe svetového dňa modlitby za pokoj. Mottom stretnutia je: Smäd po mieri – náboženstvá a kultúry v dialógu. Modlitby za pokoj začnú o 16:00h. Pripojme sa aj my k celému spoločenstvu ľudí za mier svojou modlitbou.

RODINNÁ GRILOVAČKA

Pozývame rodinky na rodinnú grilovačku, ktorá sa uskutoční na budúcu nedeľu vo vonkajších priestoroch nášho oratória pri ihriskách. Začiatok akcie je o 15:30h. Kto chce, môže doniesť nejaký koláč alebo klobásku. V prípade zlého počasia sa presunieme do vnútra.

PREDSTAVENIE PROGRAMU Z PLÁNOVANIA KOMUNÍT

Na budúcu nedeľu po svätej omši o 9:30h pre záujemcov chceme ponúknuť informácie z nášho plánovania o nastavení strediska a veciach s tým súvisiacimi.

RODIČOVSKÉ VEČERY

Vzadu vo vestibule je stále možnosť zapísať sa na rodičovské večery, ktoré budú o výchove detí. Podľa počtu prihlásených sa rozhodne o ktorú kategóriu pôjde. Prihlasovať sa môžete do 25.9.2016. Samotné rodičovské večery začínajú 4. októbra v našej čajovni.

 DIVADELNÉ PREDSTAVENIE NÁDENNÍK

Chceme Vás všetkých pozvať na Dernieru divadelného predstavenia NÁDENNÍK, ktoré sa uskutoční 23.októbra 2016 o 17:30h. v SOU automobilovom. Chceme toto predstavenie ešte raz zrealizovať nielen pre tých, ktorí sa na ňom už zúčastnili, ale aj pre tých, ktorým sa nepodarilo prísť na premiéru.

Vstupné na predstavenie je 1€ – je to dar mladých od saleziánov pre mesto Košice. Lístky sa už dajú zakúpiť na ticket portáli! Je to jednoduché si ich takto zakúpiť, preto neváhajte a kúpte si ich v predstihu. Na toto posledné predstavenie chceme pozvať totiž aj iné farnosti a spoločenstvá.

 UPRATOVANIE

Na budúcu sobotu prosíme o upratovanie rodinu Tomaštíkovú a rodinu Stašíkovú. Ďakujeme všetkým, ktorí takto pomáhate udržiavať naše spoločné priestory.

FARNOSŤ SV. GORAZDA A SPOLOČNÍKOV

         Farnosť sv. Gorazda a spoločníkov ohlasuje prípravu na prvé sväté prijímanie, ktorá začne v piatok 30. septembra o 18:00h sv. omšou a následným prvým stretnutím. Príprava na birmovku a krst dospelých začína štvrtok 6. októbra o 18:00h v kostole pre študentov druhého ročníka strednej školy a starších.

Tí, ktorí sa prihlásili a budú mať prípravu k prvému svätému prijímaniu v našom stredisku oznamujeme, že prvé stretnutie rodičov aj s deťmi bude v nedeľu 2. októbra 2016 o 10:30h. po sv. omši.

NEDEĽNÉ VEŠPERY S ADORÁCIOU

Oznamujeme, že od budúcej nedele sa začíname v našej kaplnke modliť modlitbu vešpier spojenú s adoráciou. Na túto komunitnú večernú modlitbu, ktorá začína o 18:15h pozývame predovšetkým mladých.