A–>VON na Kojšovej holi

Zdá sa to neuveriteľné, ale napriek treskúcemu mrazu a počasiu, do ktorého by ste ani psa nevyhnali, podarilo sa uskutočniť výlet skupiny A–>VON na Kojšovú hoľu neďaleko Košíc. Deväť členná skupina sa vydala v sobotu ráno k momentálne nefunkčnému vleku pri Zlatej Idke. Hneď v úvode zima dala o sebe vedieť a preverila šoférske zručnosti jedného z vodičov. Kvôli ľadu a závejom sa nepodarilo vyjsť až do plánovaného východzieho bodu. Autá sa museli teda odstaviť a ďalej sa pokračovalo peši.

S narastaním nadmorskej výšky klesala teplota a silnel vietor. Úsmev na tvárach neprestával dokonca ani vtedy, keď zmrznutá vodná para lepila mihalnice. Kojšová hoľa však milo prekvapila pomerne nízkou veternosťou, čo umožnilo pár fotiek a spoločnú modlitbu priamo na vrchole.

Dole sa už išlo ľahšie, dokonca niektorí skúšali aj stanigy – krátke lyže. Popri zábave z pádov, nechýbal ani pokus o guľovačku a váľanie sa v snehu – či už dobrovoľne alebo nedobrovoľne. Okolo poludnia sa podarilo v rekordnom čase prísť naspäť ku autám, ktoré odvážnu skupinu doviezli späť na obed rovno do Košíc.

:: Fotogaléria ::