Celoslovenský kalčetový turnaj

S odhodlaním a nádejou, ktorá presahovala všetky medze odvahy, sa vybrala výprava z Košíc – Troch hôrok na celoslovenské kolo v kalčetovom turnaji do Prešova. Mladšiu skupinu reprezentoval Dominik Kiš a Dominik Kolárčík, zatiaľ čo pri starších to boli Aďo Pastorek a Mišo Kaňuch. Po svätej omši v prešovskom saleziánskom kostole nasledovala krátka rozcvička. Väčšina trénovala pri kalčetách, no Mišo s Aďom uvoľňovali svali pri pinpongu.

Mladší v úvode nastúpili proti favoritovi turnaja z Bardejova – Poštárky. Zaskočili ho výhrou prvého setu. Druhý a tretí set však nezvládli a museli sa uspokojiť s výsledkom 2:1. Zápas s domácim tímom netreba radšej opisovať a lepšie je pozrieť sa na tretí zápas s mužstvom z Kaplnej. Legionári zo západu potrápili košických chlapcov a hoci s tesním výsledkom, nedovolili im vyhrať. Napriek prehre sa opäť obe družstva stretli v boji o 3. miesto, počas ktorého sa zopakovala dramatická situácia ako pri zápase s Bardejovom – Poštárkou. Mladší chlapci obsadili teda nakoniec krásne štvrté miesto.

Starší hrali po spomínanej rozcvičke veľmi uvoľnene a netrápilo ich ani to, keď po prvom zápase museli podliezať stôl. Druhý zápas v skupine však prekvapivo vyhrali a postupovali z druhého miesta. V semifinálnom boji sa im podarilo zdolať ešte jeden tím, čo ich predurčilo k zápasu o 3. miesto. Nádej o medailové umiestnenie im zobralo družstvo z Bardejova, a tak sa výprava z Troch hôrok vracala do Košíc bez kovu na hrudi.

Napriek hernému neúspechu chlapci na turnaj spomínajú v dobrom. Luxusný obed v domácom prostredí, ktorý pripravili miestni animátori, hra s najlepšími v kalčete na Slovensku a koláč na záver sú dosť silnými zážitkami, aby sa chlapci snažili prebojovať na celoslovenské kolo aj na budúci rok.

:: Fotogaléria ::