Úspech našich futbalistov na KAME

V dňoch 27. až  29. októbra 2017 sa v Bardejove uskutočnil halový futbalový turnaj KAMA. Košice nominovali na podujatie dva tímy reprezentujúce mladšiu aj staršiu kategóriu futbalistov.

Mužstvo mladších nastúpilo pod vedením trénerov Kristiána Saba a Jakuba Žofčina. Chlapcov na ihrisku usmerňoval kapitán Michal Kaňuch. V turnaji medzi sebou navzájom súperilo osem mužstiev, ktoré boli po vylosovaní nasadené v dvoch skupinách. V rámci jednotlivých skupín sa mužstvá stretli systémom každý s každým. Košičanom sa v skupinovej fáze darilo a neprehrali ani jeden zápas. Po dvoch víťazstvách nad Prešovom a Popradom nasledovala remíza s Humenným. V semifinále sme sa stretli s Námestovom. Zápas sa nám podarilo vyhrať pomerom 2:0. Potom prišlo finále, kde sme sa opäť stretli s Prešovom. Hoci sa nám zápas proti tomuto súperovi v skupine vydaril, vo finále bol úspešnejší súper. Po vyrovnanom priebehu zápas dospel až do penaltového rozuzlenia. Prešov premenil dve penalty, Košice – 3Hôrky iba jednu. Odviezli sme si teda strieborné medaile.

Starších dorastencov priviedli na turnaj do Bardejova tréneri Tomáš Tomčík a Pavol Slivka. Kapitánom mužstva bol Dominik Szabó. V tejto kategórii sa zišlo nakoniec iba sedem mužstiev, Prešov sa musel odhlásiť kvôli zraneniam a zdravotnej indispozícii hráčov. Po vylosovaní boli mužstvá taktiež nasadené do dvoch kvalifikačných skupín. Stretli sa systémom každý s každým. Košičanom sa v skupinovej fáze sa nedarilo. Po prehre s Michalovcami nasledovala remíza so Žilinou. Podarilo sa nám vyhrať zápas aj proti mužstvu Bardejov-Poštárka. Na finále však naše výkony tentoraz nestačili. V zápase o piate miesto sme sa stretli s Bardejovom „A“, vyhrali sme a tým aj potvrdili konečnú piatu pozíciu.

Ďakujeme za vydarenú reprezentáciu chlapcom!

-ks-

Viac fotiek nájdete na https://photos.app.goo.gl/v1hKN9KOHTB1orIl1

 

 -ks-