26. nedeľa v období cez rok C

25.09.2016 

LITURGICKÝ KALENDÁR

 

  1. SEPTEMBER: Utorok: sv. Vincent de Paul, kňaz. Spomienka.
  2. SEPTEMBER: Štvrtok: sv. Michal, Gabriel a Rafael, archanjelov. Sviatok.
  3. SEPTEMBER: Piatok: sv. Hieronym, kňaz a učiteľ Cirkvi. Spomienka.
  4. OKTÓBER: Sobota: sv. Terézia z Lisieux, panna a učiteľka Cirkvi. Spomienka.
  5. OKTÓBER: Dvadsiata siedma nedeľa v období cez rok

Podľa direktória sa v mesiaci október dajú pri modlitbe ruženca získať úplné odpustky, ak sa modlia v kostole, kaplnke alebo v rodine, rehoľnom spoločenstve alebo v nábožnom združení. K modlitbe treba pridať rozjímanie o tajomstvách ruženca.

 

PLASTOVÉ A KOVOVÉ TÁCKY

Ešte dnešný deň je možnosť si vyzdvihnúť v našej čajovni tácky a plechy na koláče, ktoré ste nám pred časom priniesli.

RODINNÁ GRILOVAČKA

Dnes sa uskutoční vo vonkajších priestoroch nášho oratória pri ihriskách rodinná grilovačka, na ktorú pozývame všetky rodiny a mladých. Začiatok akcie je o 15:30h. Kto chce, môže doniesť nejaký koláč alebo klobásku. V prípade zlého počasia sa presunieme do vnútra.

PREDSTAVENIE PROGRAMU Z PLÁNOVANIA KOMUNÍT

Dnes po svätej omši o 9:30h v našej kaplnke chceme ponúknuť pre záujemcov informácie z nášho plánovania o nastavení strediska a veciach s tým súvisiacimi.

RODIČOVSKÉ VEČERY

Vzadu vo vestibule je stále možnosť zapísať sa na rodičovské večery, ktoré budú o výchove detí. Podľa počtu prihlásených sa rozhodne o ktorú kategóriu pôjde. Prihlasovať sa môžete už len dnes. Samotné rodičovské večery začínajú 4. októbra v našej čajovni o 18:30h.

 DIVADELNÉ PREDSTAVENIE NÁDENNÍK

Pozývame všetkých na Dernieru divadelného predstavenia NÁDENNÍK, ktoré sa uskutoční 23.októbra 2016 o 17:30h v SOU automobilovom. Lístky sa dajú zakúpiť na ticket portáli a cena lístka je 1€.

 UPRATOVANIE

Na budúcu sobotu prosíme o upratovanie rodinu Krúpovú a rodinu Hořákovú. Ďakujem všetkým, ktorí takto pomáhate udržiavať naše spoločné priestory.

NEDEĽNÉ VEŠPERY S ADORÁCIOU

Oznamujeme, že od dnešného dňa sa začíname v našej kaplnke modliť modlitbu vešpier spojenú s adoráciou. Na túto komunitnú večernú modlitbu, ktorá začína o 18:15h pozývame predovšetkým mladých.

ANIMÁTORSKA VÍKENDOVKA

Na budúci víkend odchádzajú naši animátori na sústredenie. Prosíme o modlitbu za pomoc a ochranu počas akcie. Vďaka.

OZNAM PRE NOVÉ RODINY S DEŤMI

Pri východe z kaplnky si môžete zvlášť nové rodiny, ktoré pribudli do nášho spoločenstva zobrať pravidlá prežívania svätej omše spolu s deťmi. Je to pomôcka na lepšiu prípravu, prežitie a výchovu dieťaťa na slávenie svätej omše a budovania spoločenstva.

MISIE V ANGOLE

Oznamujeme, že tento týždeň odišla z nášho strediska Veronika Rendeková na misie do Angoly, na ktoré sa pripravovala cez občianske združenie Savio. Sprevádzajme túto našu animátorku modlitbou a ktorí ju poznáte aj osobne cez sociálne siete, aby sa jej darilo a mohla sa šťastne vrátiť na Slovensko.

JESENNÁ BRIGÁDA

Dávame do pozornosti jesennú brigádu, ktorá sa uskutoční 15. októbra 2016. Pozývame chlapov a ženy na pomoc pri jesenných prácach okolo domu, ale aj vo vnútri nášho strediska. Začiatok je o 8:30h.

PÚŤ DO KRAKOVA

         V rámci zakončenia Svätého roku milosrdenstva, chceme zorganizovať púť do Krakova – Lagievniky so svätyňou Božieho milosrdenstva. Preto chceme zistiť či je záujem o takúto púť a môžeme objednať autobus. Prihlasovať sa je možné zapísaním sa na papier vo vestibule a to do budúcej nedele. V prípade záujmu poskytneme bližšie informácie. Púť by sme chceli uskutočniť 22. októbra 2016 pre mladé a staršie rodiny, manželov.