1. Adventná nedeľa B

03.12.2017 

LITURGICKÝ KALENDÁR

 

  1. DECEMBER: Utorok: bl. Filip Rinaldi, kňaz. Spomienka pre sdb rodinu.
  2. 7. DECEMBER: Štvrtok: sv. Ambróz, biskup a učiteľ Cirkvi. Spomienka.
  3. 8. DECEMBER: Piatok: Nepoškvrnené Počatie Panny Márie. Slávnosť. Prikázaný sviatok.
  4. 10. DECEMBER: 2. Adventná nedeľa.

                           Dnes je zbierka na Charitu. Po rodinnej sv. omši budeme vyrábať a požehnávať adventné vence do vašich rodín, prosíme o uzatvorenie kaplnky a chlapov o pomoc pri uložení stoličiek. Oznamujeme, že je možnosť si zakúpiť aj nové knihy z Vydavateľstva Don Bosco v našej predajni. Teraz po sv. omši bude aj nácvik detského zboru MINIMO.

 

KONCERT KAPELY SALEZIÁNI

Dnes pozývame všetkých na vystúpenie kapely Saleziáni, ktoré začne o 18.00 hodine v našej kaplnke. Vypočujeme si zhudobnené žalmy a básne.

UPRATOVANIE

         Na budúcu sobotu upratujú rodiny Kubíková a Kondášová. O dva týždne to budú rodiny Kacsmáriková a Kakalejčiková. Ďakujeme vopred za pomoc.

STRETNUTIE ANIMÁTOROV

Tento týždeň bude v stredu stretnutie animátorov. Začíname sv. omšou o 17.15 h. v našej kaplnke.

FLOORBALOVÝ TURNAJ

         Do pozornosti dávame floorbalový turnaj pre stredoškolákov a vysokoškolákov, ktorý sa uskutoční najbližšiu  sobotu 9.12 2018 v našej telocvični. Začíname sv. omšou o 8.30h a hlásiť sa môžete u J. Šimoňáka u ktorého získate aj podrobnejšie informácie.

KONFERENCIA SPOLUPRACOVNÍKOV

Do vašich modlitieb zverujeme aj konferenciu spolupracovníkov, ktorá sa uskutoční tiež nasledujúcu sobotu. Pozývame všetkých spolupracovníkov.

MIKULÁŠ V KAPLNKE

Na budúcu nedeľu bude v našej kaplnke aj Mikuláš. Ten bude s vašou pomocou zbierať sladkosti, ktorých sa vaše deti zrieknu pre občianske združenie Maják Nádeje. Sladkosti poputujú deťom zo sociálne slabých rodín.

PROGRAM NA ADVENT A VIANOCE

Vo vestibule si tiež môžete zobrať do svojich rodín vytlačený program slávenia Eucharistie v našej kaplnke počas Adventu a Vianoc.

POMOC PRED VIANOCAMI

Prosíme ochotné mamičky, ktoré by chceli pomôcť s vypraním miništrantských vecí. Veci môžete zobrať po sv. omšiach tento a budúci týždeň. Ďakujeme.

MISIJNÍ DOBROVOĽNÍCI

Saleziánski misijní dobrovoľníci pozývajú na misijnú skúsenosť dvojtýždňového tábora pre deti na Ukrajine. Prihlásiť sa môžu animátori do 1.1 2018 vyplnením online formulára. Viac informácii sa dočítate na plagáte.

TURNAJ „HRANICA“

Pozývame všetky deti a mladých na Turnaj v spoločenskej hre Hranica o Titusovi Zemanovi, ktorý sa začne v utorok 5.12. o 14. hodine. Viac informácii nájdete na plagáte na nástenke alebo na webe a facebooku.

PINGPONGOVÁ PYRAMÍDA

Počas adventu pripravili animátori a saleziáni pre chlapcov a dievčatá pinpongovú pyramídu. Tento pingpongový turnaj trvá od 6. do 21.12. Prihlásiť sa je možné aj počas turnaja u Aďa Pastoreka, Miša Kaňucha alebo u niektorého zo saleziánov. Viac informácii na nástenke, webe alebo facebooku.

BENEFIČNÝ KONCERT

Arcidiecézna charita Košice organizuje benefičný koncert na pomoc mamičkám a deťom v núdzi. Podujatie sa uskutoční 9.12.2017 o 18.00 v Seminárnom kostole pod záštitou otca arcibiskupa Bernarda Bobera. Medzi účinkujúcimi vystúpi aj renomovaný sláčikový orchester MUSICA IUVENALIS. Srdečne pozývame!